Nieuwstadskerk

Bezoek de restauratiesteiger van de Nieuwstadskerk

De toren en de daken van de Nieuwstadskerk worden gerestaureerd en iedereen kan dat van dichtbij met eigen ogen bekijken: vanaf de kerst is de bouwsteiger rondom de toren geopend voor publiek. Klim naar boven, bekijk de werkzaamheden en geniet van het uitzicht. Tussen kerst en nieuwjaar, op 27, 28, 29 en 30 december is de steiger te beklimmen. Daarna is de steiger elke zaterdag toegankelijk, tot het einde van de werkzaamheden (vermoedelijk april 2018). De openingstijden zijn van 11.00 tot 15.00 uur.

De rondleidingen starten bij het bezoekerscentrum aan de Isendoornstraat. De minimumleeftijd voor de beklimming is acht jaar en beklimmen gebeurt altijd onder begeleiding van vrijwilligers van de Nieuwstadskerk. Met een bijdrage van 5 euro per persoon willen de vrijwilligers proberen de laatste fondsen voor de restauratie te vinden. Bij winterse weersomstandigheden en bij harde wind is de steiger gesloten.

Restauratie van de Nieuwstadskerk

De bijna acht eeuwen oude Nieuwstadskerk (St.-Janskerk) heeft een restauratie nodig. Door de tijd heen hebben de weersomstandigheden sporen nagelaten op de buitenschil met de draagconstructie. Om de kerk en de toren wordt daarom in het najaar een steiger geplaatst, zodat werkzaamheden aan het metsel- en voegwerk uitgevoerd kunnen worden. Tevens wordt een deel van de leien dakbedekking vervangen, samen met het loodwerk en de goten. Ook voeren we herstelwerkzaamheden uit aan een aantal glas-in-loodpanelen en de galmborden.

Om de werkzaamheden goed te kunnen uitvoeren wordt rondom de kerk en toren een steiger geplaatst. Behalve een steiger voor de vakmensen, wordt ook een steiger geplaatst voor publiek. Zo kunnen bezoekers, zoals schoolklassen, de restauratie meebeleven.

Na de restauratie worden de kerk en de toren toegankelijk voor een breder publiek.

Naar de veiligheidsregels voor bezoekers