Blog updates

Latest news & updates
Nieuws

Haan komt terug op Nieuwstadskerk

22 mei 2018
20180522 Nieuwstadskerktoren zonder haan

ZUTPHEN – De restauratie van de Nieuwstadskerk is bijna klaar. Morgenmiddag, woensdag 23 mei om 14.00 uur komt de haan terug op de toren. Hier komt een enorme kraan aan te pas. Pastoor Scheve van de Parochie HH. Twaalf Apostelen zegent de gebeurtenis. Iedereen is van harte welkom om dit mee te beleven.

“Het is toch een hoogtepunt”, zegt Herman Heuver, bestuurslid met portefeuille gebouwen & begraafplaatsen van de parochie. Hij nodigt belangstellenden uit rond kwart voor twee te verzamelen bij de toren. Vanaf de grond kunnen zij de werkzaamheden volgen. Alleen bij harde wind wordt de terugplaatsing uitgesteld. Begin juni worden ook de klokken van de Nieuwstadskerk weer in werking gesteld.