Blog updates

Latest news & updates
Nieuws

Expositie: Nooit Gebouwd Zutphen t/m 6 mei

19 april 2018

Zutphen heeft veel mooie dingen gebouwd. Kijk bijvoorbeeld naar de Berkelpoort, de Zaadmarkt en
de parkeergarage achter het station. Zutphen heeft ook veel mooie dingen niet gebouwd. Sinds 20 april
is een tentoonstelling te zien van ongerealiseerde bouwplannen in Zutphen. Hoe ziet Zutphen eruit als
alle bouwplannen wel zijn doorgegaan? Tijdens de tentoonstelling krijgt u een antwoord op deze vraag.
De tentoonstelling is te zien in de Burgerzaal van het oude stadhuis aan de Lange Hofstraat.

Martha Louwes, hoofd Programma’s en Projecten bij de Gemeente Zutphen, is de organisator van de
tentoonstelling. Martha vond boekwerken van ongerealiseerde bouwplannen en wilde dit graag delen met Zutphenaren. De opening van de tentoonstelling is tijdens haar afscheidsreceptie op 20 april in de Burgerzaal.

Van vroeger tot nu

De ontwerpers boden de bouwplannen soms al in een vergevorderde fase aan. Toch ging het mis. Daar zijn veel verschillende redenen voor. Van te weinig geld tot de verschillende meningen van betrokkenen. De tentoonstelling laat plannen voor de Zutphense binnenstad zien. Ook opmerkelijke ideeën uit vroegere jaren zijn te bewonderen.

Openingstijden

Bent u benieuwd om welke bouwplannen het gaat? U kunt van 20 april tot en met 6 mei de tentoonstelling bewonderen. De tentoonstelling is op deze dagen open van 11.00 uur tot 16.00 uur. Op zondag 29 april en op maandagen gesloten.