Blog updates

Latest news & updates
Nieuws

Gratis cursussen voor eigenaren van monumenten

10 april 2018
Clinics Monumentenwacht Gelderland in Erfgoedwerkplaats Zutphen

Voor eigenaren van monumenten in Zutphen houdt de gemeente Zutphen samen met de Monumentenwacht Gelderland sinds eind vorig jaar een reeks clinics. Tijdens deze cursusavonden krijgen de eigenaren kennis en tips aangereikt om een betere opdrachtgever te worden voor onderhoud aan hun monument. De avonden zijn gratis toegankelijk.

De avonden worden druk bezocht. “Het is heel nuttig, ik steek er veel van op”, vertelde een deelnemer vorige week bij een avond over herstel aan metselwerk. Elke cursusavond komt een ander onderwerp aan bod, zoals goten, glas en schilderen. Eigenaren leren hoe gebreken ontstaan en hoe die voorkomen kunnen worden. Daardoor kunnen ze beter in gesprek met vakmensen.

Clinics

Op de volgende avonden zijn nog plaatsen beschikbaar (meer informatie en aanmelden via de links):

Erfgoedwerkplaats

Deze clinics worden gegeven in de Erfgoedwerkplaats (de voormalige pastorie) aan de Tengnagelshoek 9 in Zutphen. Ze beginnen steeds om 19.30 uur.